29 Kasım 2017 Çarşamba

Bitcoin Nasıl Kazılır? – Bitcoin Madenciliği Nedir?

Bugün siz değerli ziyaretçilerimize, “ bitcoin nasıl çıkartılır “ , “ bitcoin nasıl kazılır “, “ bitcoin nasıl üretilir “, “ bitcoin madenciliği nedir? “, “ bitcoin mining nedir “, “evde bitcoin madenciliği “ gibi sorulara yanıtlar vermeye çalışacağız. Bu sorular sizlerden en sık duyduğumuz sorular olduğundan dolayı ilk etapta bu soruları ele alıyoruz. Aklınıza takılan her türlü soruyu yazımızın altında bulunan yorum bölümünden bizlere sorabilirsiniz.

Şimdi herkesin aklında hep aynı cümle ve aynı sorular, düşünceler yer alıyor. Evde bitcoin madenciliği yaparak ben de çok zengin olmak istiyorum. Fakat artık üzülerek söylemek gerekirse, bitcoin madenciliği yapmak için çok geç kaldınız.  Öncelikle nedir bu madencilik işi? Ona biraz değinelim.

Bitcoin Madenciliği Nedir?

Bitcoin madenciliğini sizlerin anlayabileceği ve kısa bir şekilde anlamak gerekirse; bilgisayarınızın özelliklerini kullanarak, bitcoine ait bir sayıyı aratıp buldurmaya çalışmaktan ibaret. Bu özel bitcoine ait sayıyı bulduğunuzda ise bitcoin kazanmış oluyorsunuz. Fakat bilinmesi gereken en temel nokta ise, her  bulunan sayı ile, diğer sayının bulunması daha da zorlaşıyor. Yani giderek daha da zorlaşan bir yola sürükleniyorsunuz. Şöyle örneklendirebiliriz; diyelim ki 5 dakikada 1 sayı buldunuz. Diğer sayıyı bulmanız bu sefer 10 dakika alacak. Yine bu sayıyı da buldunuz diyelim. Bu sefer diğer sayıyı bulmanız 20 dakika alacak gibi gibi…

Mining – Madencilik Çeşitleri

CPU Mining Nedir?

Bitcoin ilk çıktığında sıradan bir bilgisayar yardımıyla, madencilik yapılabiliniyordu. Fakat gün geçtikçe zorlaşan bitcoin şifrelerinden dolayı artık sıradan bir bilgisayar ile Bitcoin madenciliği yapmak çokta elverişli olmuyor. Peki nedir bu CPU Mining ? Cpu mining isminden de anlaşılabileceği gibi bitcoin çıkartmak için, bilgisayarın CPU yani işlemcisini kullanarak yapılan işlemdir. Yani işlemciniz ne kadar güçlü ise, o kadar kolay bitcoin madenciliği yapabilirsiniz.

GPU Mining Nedir?

GPU yani ekran kartları ile CPU miningden daha hızlı çalışabilir ve CPU Madenciliğinden daha fazla kazanabilirsiniz. Yani asıl iş, ekran kartlarında bitiyor diyebiliriz. Çünkü ekran kartları, Bitcoin madenciliği yaparken karşımıza çıkan matematiksel problemleri daha hızlı çözmektedir. Yani şöyle diyebiliriz; GPU Mining usta başı ise, CPU mining sadece işçi gibi bir benzetmede bulunabiliriz.

Evet sizlere temel olarak bitcoin nasıl çıkartılır, bitcoin nasıl kazılır, bitcoin madenciliği nedir, bitcoin nasıl kazanılır gibi temel bilgileri vermeye çalıştık. Yazı ile ilgili her türlü soru ve sorunlarınızı yazı altında bulunan yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder